عسلهای علی بابا حاصل زحمات زنبوردارانی با تجربه است، که بکرترین محصولات را از دامنههای زاگرس و دشت های جنوب ایران به منزل شما میآورند
تمامی محصولات ارگانیک، حاصل تغذیه زنبورها از شهد گیاهان وحشی بوده و دارای برگه آزمایش معتبر هستند
ارسال روزانه عسل طبیعی به سراسر ایران با پست پیشتاز، امکان تسویه درب منزل با کارتخوان برای تهران
ارسال فوری با اسنپ و تپسی برای تهران و استان البرز
سلام، به مجله زنبورداری علی بابا خوش آمدید.
در این مقاله میخواهیم به بررسی یکی از انواع قندها به نام فروکتوز یا به عبارت دیگر فروکتز بپردازیم، همچنین در این مقاله به میزان فروکتوز در عسل و تاثیرات آن بر روی کیفیت عسل طبیعی میپردازیم.
با ما همراه باشید.
فروکتوز یا فروکتز یک شیرین کننده طبیعی از نوع کربوهیدرات است که بصورت خیلی زیاد در انواع میوه ها و عسل طبیعی وجود دارد. این شیرین کننده جزو مونو ساکارید ها است و به عنوان یک ترکیب قندی سالم در انواع داروها و در صنایع مختلف غذایی بجای ساکارز استفاده میشود.
قند های اصلی موجود در عسل از نوع مونوساکاید ها هستند مانند: فروکتوز و همچنین گلوکز
که البته در کنار مونوساکارید ها حدود 25 دی ساکارید مانند پانوز، کستوز و پالاتینوز و ساکارز نیز یافت شده است.
که البته الیگوساکارید های اصلی در عسل شامل : ساکارز، مالتوز، ترهالوز و تورانوز نیز میشوند.
عمده قند و شیرینی عسل طبیعی ناشی از فروکتوز در عسل است.
هرچه میزان ساکاروز عسل پایین تر باشد عسل از کیفیت بالاتری برخوردار است. دادن تغذیه به زنبور میزان ساکارز عسل را بالا برده و از کیفیت آن میکاهد.
عسل مرغوب فروکتوز بیشتر و ساکارز کمتری دارد. به جز یک سری عسل ها مانند عسل کنار که دارای ساکارز بالایی است، عسل های دیگر هر چقدر ساکارز پایین تری داشته باشند، از کیفیت بالاتری برخوردارند.
در افراد مبتلا به سوء جذب فروکتوز، فروکتوز به عنوان یک کربوهیدرات قابل تخمیر عمل می کند و به عنوان FODMAP طبقه بندی می شود.
بر خلاف گلوکز و همچنین ساکارز، فروکتوز اگر به اندازه استفاده شود، میتواند باعث کاهش سطح قند خون نیز بشود، بخاطر اینکه فروکتوز همانند گلوکز برای تجزیه شدن نیاز به انسولین ندارد ولی گلوکز برای تجزیه شدن نیاز به انسولین دارد.
بنابراین، اجماع پزشکان فروکتوز را به عنوان یک شیرین کننده “ایمن” برای افراد مبتلا به دیابت توصیه می کنند.
از آن مهم تر شیرینی فروکتوز نزدیک دو برابر شیرینی قندهای دیگر است، ولی با مقدار قند کمتر و کالری پایین تر، بنابراین فرد در هنگام شیرین کردن غذاها و نوشیدنی ها مجبور میشود از مقدار کمتری نسبت به سایر شیرین کننده ها از فروکتوز استفاده کند. و در نتیجه کالری کمتر و قند کمتری دریافت کند.
از این رو مصرف فروکتوز برای افراد دیابتی و مبتلا به قند خون بسیار ایمن تر است، ولی همیشه باید درجه اعتدال رعایت شود.
عسل طبیعی نیز به عنوان یک منبع غنی از فروکتوز میتواند به عنوان یک غذای سالم در جیره غذایی افراد مبتلا به دیابت قرار گیرد.
همانطور که گفته شد فروکتوز در عسل طبیعی به وفور یافت میشود.
عسل طبیعی
سیب
انگور
انجیر خشک
شیرین بیان
گلابی
آلو
خرما
و بسیاری از میوه های شیرین ...
صفحه اصلی فروشگاه
برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید