۰
عسل علی بابا صفحه اصلی

​​Alibaba Honey

زنبورداری علی بابا​​​​​​​​​​​​​​

هر کندو یا «کلنی» سه جنس زنبور دارد!
زنبور عسل ملکه
زنبورهای عسل نر
زنبورهای عسل کارگر

زنبور عسل ملکه
هر کندو فقط یک ملکه دارد، ملکه وظیفه بارور شدن و تخم گذاری را به عهده دارند. ملکه لیدر یا «رهبر» هر کندو است.
جالب است بدانید, ملکه وقتی که حدود 7 تا 10 روز سن دارد اقدام به جفت گیری می کند.
مدت زمانی که ملکه برای جفت گیری از کندو خارج می شود بین 10 تا 30 دقیقه طول می کشد. هر ملکه باکره معمولا به طور متوسط با 9 زنبور نر جفت گیری میکند.البته این تعداد گاهی اوقات کمتر و بیشتر هم می شود و گاهی تا 25 عدد نیز می رسد.جفت گیری ملکه در محلی دورتر از کندو در ارتفاع حدود 11 متری هوا انجام می شود.
هر زنبور نر پس از جفت گیری با ملکه به واسطه انقباض عضلاتش و همچنین به واسطه باقی ماندن اندام تناسلی خود در بدن ملکه می میرد و بر روی زمین می افتد.
پس از آن زنبور نر دیگری به ملکه نزدیک شده و ضمن خارج کردن آلت تناسلی زنبور نر قبلی با ملکه جفت گیری میکند.
این عمل یکی پس از دیگری انجام می پذیرد تا عملیات جفت گیری ملکه به پایان برسد. ملکه در حالی که آلت تناسلی آخرین زنبور نری که با او جفت گیری کرده است را حمل میکند به کندو باز می گردد.
وجود آلت جفت گیری آخرین زنبور در واژن ملکه را «علامت جفت گیری» میگویند. زنبورهای کارگر آلت تناسلی آخرین زنبور را از بدن ملکه خارج کرده و وی را تمیز می کنند. زنبورهای کارگر توجه ویژه ای به ملکه دارند.
​​​​​​​اسپرم وارد شده در واژن ملکه از طریق مجاری عمومی تخم وارد کیسه ی ذخیره اسپرم شده و تا آخر عمر ملکه در آنجا باقی می ماند.
معمولا 2 تا 4 روز پس از جفت گیری, ملکه عملیات تخم گذاری را شروع می کند. برای این کار ملکه ابتدا سر خود را وارد سلول کرده و سلول را بازرسی میکند و پس از اطمینان از عدم وجود تخم یا ماده اضافی دیگر, شکم خود را وارد سلول کرده و یک تخم در وسط سلول می گذارد. این کار برای هر سلول حدودا 10 ثانیه زمان می برد. یک ملکه قادر است در یک شبانه روز 1500 تخم بگذارد.
جنسیت زنبور ملکه ماده است و معمولا, مادر تمامی زنبورهای کندو محسوب می شود, محل زندگی ملکه دنج ترین جای کندو در نظر گرفته می شود, یعنی: تاریک ترین و محفوظ ترین جای کندو.
خرطوم ملکه توانایی جمع آوری شهد گلها را ندارد. ملکه می تواند بین 5 تا 7 سال زنده بماند. ملکه از دوران شفیرگی با ژل رویال تغذیه می شود. ملکه تا آخر عمر از ژل رویال تولیدی زنبورهای کارگر تغذیه می کند.
ما در مقاله ای تحت عنوان جفتگیری ملکه زنبور به طور کامل به این مبحث پرداخته ایم.


​​​​​​​زنبورهای عسل نر

​​​​​​​جالب است بدانید, وظیفه زنبور های نر فقط و فقط بارور کردن ملکه است!
زنبورهای نر به مقدار خیلی زیاد عسل میخورند و نیش ندارند, یعنی زنبور نر نمی تواند شما را نیش بزند. عمر زنبورهای نر کوتاه است, و نهایت عمرش 25 روز است. زنبورهای نر پس از جفت گیری با ملکه می میرند. همچنین حجره زنبورهای نر در داخل کندو بزرگتر از زنبورهای دیگر است. همیشه تخم های بارور نشده ملکه به زنبور نر تبدیل می شوند.
در هنگام جفت گیری, عده ای از زنبورهای نر ملکه را تعقیب کرده و با وی جفتگیری می کنند.


زنبورهای عسل کارگر

بیشتر جمعیت کندو را زنبورهای کارگر تشکیل می دهند.
زنبورهای کارگر وظیفه بیرون رفتن از کندو و جمع آوری شهد و گرده گلها را دارند, زنبورهای کارگر نوزادها را تغذیه کرده, برای نوزادان آب, گرده, ژل رویال و نمک تهیه می کنند.
همچنین زنبورهای کارگر شکاف ها و سوراخ های کندو را برای جلوگیری از ورود نور و حشرات دیگر به کندو می پوشانند.
نگهبانی از کندو و جلوگیری از ورود دشمنان خارجی به کندو و همچنین ترشح موم و درست کردن سازه و ساختمان کندو از وظایف مهم زنبورهای کارگر می باشد. همیشه چند زنبور در جلوی درب ورودی نگهبانی می دهند.
جالب است بدانید برای تهویه هوای داخل کندو, چند زنبور کارگر با بال زدن های سریع در نقاط مختلف کندو باعث تهویه هوا و به جریان افتادن هوای تازه در داخل کندو  می شوند.
همچنین پیوسته درجه حرارت کندو را در حدود 34 تا 35 درجه سانتی گراد حفظ می کنند. برای تولید گرما در داخل کندو چند زنبور بصورت گلوله دور هم جمع شده و با فعالیت بدنی و تولید اصطکاک وسط گلوله را گرم میکنند, با این کار دمای کندو را افزایش می دهند.
همچنین برای خنک کردن کندو, قطراتی از آب در نقاط مختلف کندو پخش کرده و عده ای در ورودی کندو و عده ای در داخل کندو شروع به بال زدن کرده و هوای کندو را خنک میکنند, بدین ترتیب هوای کندو خنک می شود.
تعدادی از کارگران در هر ساعت شیره 200 تا 300 گل مختلف را مکیده و به داخل کندو می آورند و به مامورهای حمل و نقل تحویل می دهند و آنها نیز عسل دریافتی را تغلیظ کرده و در حفره های کندو انبار می کنند. 
​​​​​​​

زنبور عسل چگونه گلها را بارور میکند؟

برآورد می شود که زنبور عسل جدای از تولید عسل در تهیه یک سوم غذای بشر سهیم می باشد. زنبور عسل با گرده افشانی نقش مهمی در باروری گیاهان دارد و اگر زنبورعسل نبود باروری بسیاری از گیاهان نیز نبود و حیات بشر نیز به خطر می افتاد. بنا بر اظهارات جدید اتحادیه ملی پرورش دهندگان زنبور عسل در فرانسه, زنبور عسل اقدام به تلقیح و باروری گل آفتابگردان و درختان سیب به میزان 70 درصد , درختان میوه دار کوچک به میزان 90 درصد و شبدر و یونجه بنفش به میزان 100 درصد میکند و اگر زنبور عسل نبود,میزان تولیدات گیاهی به شدت کاهش می یافت و حیات به خطر می افتاد, ما باید قدر این موجودات تاثیر گذار و کوچک را بدانیم.

جنسیت زنبور عسل چیست، و چگونه جفت گیری میکند؟

زنبور عسل چیست؟

زنبور عسل چیست؟

زنبورهای عسل، حشرات بالداری هستند که بصورت اجتماعی زندگی میکنند و ارتباط نزدیکی با خانواده زنبورهای بی عسل و مورچه ها دارند.
زنبور عسل گونه ای از زنبور است که عسل می سازد.
زنبورهای عسل شهد گلهای مختلف را در کیسه های بدن خود، به نام «عسل دان» ذخیره کرده و آن را تغلیظ میکند، سپس آن را به کندو برده و در سلولهای ساخته شده با موم ذخیره میکند.
همان طور که گفته شد، زنبورها بر خلاف انسان ها و چهارپایان و دیگر جانوران ،به صورت اجتماعی زندگی میکنند، این به این معنا است که اگر یک عدد زنبور عسل را در میان شهد و غذای فراوان رها کنیم، قادر به زندگی نیست  و میمیرد!​​​​​​​

​​​​​​​

زنبور عسل چیست؟

زنبور ملکه زنبور نر و زنبور کارگر

زنبور ملکه در سمت راست تصویر, زنبور نر در وسط تصویر و زنبور کارگر در سمت چپ تصویر

سه جنسیت مختلف
زنبورها

list item image

صفحه اصلی فروشگاه

برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید

سبد خرید

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش