۰
عسل علی بابا صفحه اصلی

​​Alibaba Honey

زنبورداری علی بابا​​​​​​​​​​​​​​

وظایف زنبورهای کارگر چیست؟

سلام به مجله علمی زنبورداری علی بابا خوش آمدید. در این مقاله می‌خواهیم وظایف زنبورهای کارگر را برای شما بطور کامل توضیح داده و شما را با وظایف زنبورهای کارگر آشنا کنیم.
بطور کلی زنبورهای کارگر بعد از تولد وظایف مهمی نظیر نظافت ، تغذیه و پرستاری، موم بافی ، نگهبانی و آوردن غذا برای کلونی انجام می‌دهند. که در ذیل به هر یک از این وظایف زنبورهای کارگر اشاره می‌کنیم.

وظایف زنبورهای کارگر
زنبورهای کارگر

1.نظافت و تمیز کردن داخل کندو

زنبور های کارگر بعد از مرحله خروج از سلول بلافاصله از گرده گل و عسل تغذیه نموده و در ادامه ضایعات باقیمانده از مرحله تولد را به خارج از کندو انتقال می‌دهند و در نهایت سلول های خالی را ضدعفونی می‌کنند تا ملکه زنبور  بتواند در داخل آنها تخم بگذارد..
همچنین با توجه به استریل بودن و تمیز بودن داخل کندو، این زنبورها وظیفه دارند تا زنبورهای مرده را از کندو خارج ساخته تا کندو دچار بیماری نشود.
اگر موجود مزاحمی وارد کندو شود زنبورهای کارگر او را با نیش می‌کشند و به بیرون از کندو می‌اندازند.
اگر جسه و وزن موجود مزاحم زیاد بود و زنبورها زور این را نداشتند که او را به بیرون از کندو منتقل کنند، اول او را کشته و جسد وی را با بره موم می‌پوشانند تا آن موجود فضای کندو را آلوده نسازد.
از دیگر وظایف زنبورهای کارگر می‌توان به بستن شکاف و درز سلول ها با بره موم و بستن درز سلول های نوزادان با موم اشاره کرد.

2.تغذیه و پرستاری سایر زنبورها

از دیگر وظایف زنبورهای کارگر، این است که حین تغذیه لارو ها از آنها مراقبت کنندبطوری که در طول یک روز حتی تا 1000 مرتبه به آنها سرکشی می‌کنند.
غذای مورد استفاده لاروها مخلوطی از عسل و گرده گل و ژل رویال است. علاوه بر پرستاری و تیمار لاروها توسط زنبورهای کارگر، آنها از زنبور ملکه نیز مراقبت می‌کنند. و در ضمن تغذیه ملکه با ژل رویال، مدفوع زنبور ملکه  او را نیز به بیرون از کندو حمل می‌کنند.
کارگرهای جوان در سنین 3 تا 12 روزگی وظایف تغذیه و پرستاری ملکه و نوزادان را دارند.
ولی تغذیه لارهای مسن توسط زنبورهای کارگر جوان تر با سن تقریبی 3 تا 5 روز صورت می‌گیرد.

از دیگر وظایف زنبورهای کارگر تبدیل شهد و گرده گل به عسل است.  گرده گل انتقال یافته به داخل کندو توسط زنبورهای کارگر داخل کندو در داخل سلول‌هایی ذخیره شده و نیز آنزیم دیاستاز به شهد گل اضافه می‌کنند و به کمک بال زدن باعث کاهش رطوبت شهد شده و آن را به عسل غلیظ تبدیل می‌کنند.

3.تبدیل شهد و گرده‌گل به عسل

زنبورهای کارگر قادر هستند تا با بال زدن، دما و رطوبت داخل کندو را کنترل کنند.
همانطور که میدانید زنبور یک جانور خونسرد است و دمای بدنش با دمای محیط تنظیم می‌شود، از این جهت دمای هوا برای او خیلی مهم بوده و تغیرات ناکهانی دما می‌تواند باعث تلف شدن زنبور شود.
از دیگر وظایف زنبورهای کارگر این است که با بال زدن و گاهی اضافه کردن آب به کف کندو و بال زدن میتوانند دمای کندو را تا حد قابل توجهی پایین بیاورند.
برای بالا بردن دما نیز تعداد زیادی زنبور کارگر به شکل خوشه در آمده و با مالیدن خود به همدیگر  باعث اصطکاک و تولید گرما می‌شوند.

4. تنظیم دما و تهویه هوای داخل کندو

پوسته ‌های موم از غده مومی زیر شکم زنبور کارگر ترشح شده و شان جدید را بوجود می‌آورند. در داخل شان‌ها عسل ذخیره می‌شود. ترشح موم و موم بافی از  از وظایف زنبورهای کارگر است و این کار را میتوانند از 12 تا 18 روزگی انجام دهند.

5. تولید موم از وظایف زنبورهای کارگر

از دیگر وظایف مهم زنبورهای کارگر، محافظت از کندو است، که این کار در داخل کندو انجام می‌شود.
این زنبورها توانایی تشخیص زنبورهای مهاجم از زنبورهای کندو را دارند.
در صورت به همراه داشتن گرده و شهد در زنبورهای متفرقه، زنبورهای نگهبان اجازه ورود به کندو را صادر کرده، اما بلافاصله بعد از تخلیه بار آنها را از کندو خارج می‌کنند.
این وظایف زنبورهای کارگر مربوط به سن 18 تا 21 روزگی آنها می‌شود.

6. محافظت و پاسداری از کندو

آوردن شهد و گرده

از دیگر وظایف مهم زنبورهای کارگر، بعد از سن 21 روزگی که رشد کافی را کردند، خارج شدن از کندو و آوردن منابع مهم مانند: گرده گل، بره موم و شهد گل‌ها به داخل کندو است.
آنها در اولین فرصت اقدام به پرواز به بیرون از کندو می‌کنند. جهت شناسایی و یادگیری مسافت پرواز آنها قادر به نشانه گذاری هستند، تا به راحتی مسیر بازگشت به کندو را پیدا کنند.
باید زنبورها قبل از تاریک شدن و سرد شدن هوا به کندو باز گردند، تا دچار تلفات و مرگ و میر نشوند.
شکارچیانی همچون پرنده سبز قبا و حشرات دیگر مانند پروانه موم خوار، باعث کاهش جمعیت آنها در طول زمان می‌شوند.
معمولا خارج شدن زنبورها از کندو در  سن 22 روزگی تا 42 روزگی اتفاق می‌افتد.
آنها آب آشامیدنی را از طریق چینه دان یا عسل دان ذخیره کرده و به داخل کندو می‌آورند.
ما در مقاله ای بطور کامل در مورد آب خوردن زنبور عسل و نقش آب سالم در زندگی زنبور عسل توضیحات کامل ارائه داده ایم.
بعضی از زنبورها آب می‌آورند و بصغی از آنها باید گرده گل و شهد گیاهان را به مقدار قابل توجهی به داخل کندو بیاورند، تا زنبورهای داخل کندو که قبلا توضیح دادیم، شهد گیاهان را تبدیل به عسل کنند.
این قانون چهل روزی، همان مدت لازم برای تبدیل یک تخم به کارگر کامل است که 21 روز زمان می‌برد. کارگر کامل بعد از تولد تا حدود 21 روز هم قادر به پرواز نبوده و این مدت را باید در داخل کندو به انجام خدمات مختلفی از قبیل تمیز کردن حفره ها، پرستاری، موم سازی، و دفاع در مقابل حشرات خارجی بپردازد.(همانطور که در بالا توضیح دادیم) آنگاه میتواند آوردن بار از خارج کندو را شروع کند، بنابراین تخمی که امروز گذاشته شد چهل روز بعدتبدیل به کارگر گرده و یا عسل آور میشود و این چرخه تکرار میشود.

​​​​​​​

7. خروج از کندو و آوردن آذوقه

list item image

صفحه اصلی فروشگاه

برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید

سبد خرید

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش