۰
عسل علی بابا صفحه اصلی

​​Alibaba Honey

زنبورداری علی بابا​​​​​​​​​​​​​​

غلظت عسل طبیعی یا ویسکوزیته عسل

غلظت عسل طبیعی

با سلام به مجله زنبورداری علی بابا خوش آمدید. در این مقاله میخواهیم به بحث ویسکوزیته عسل یا غلظت عسل ها بپردازیم و بدانیم که چرا غلظت عسل ها با هم متفاوت است و اینکه عسل با غلظت بالا مرغوب تر است یا با غلظت پایین؟
​​​​​​​چرا بعضی عسل ها رقیق هستند و چگونه عسل را رقیق کنیم؟

غلظت عسل به چه عواملی بستگی دارد؟

بطور کلی ویسکوزیته یا غلظت عسل به دو عامل بستگی دارد:
1.دمای محیطی که عسل در آن قرار دارد
این یعنی عسل با گرم شدن بطور موقت رقیق می‌شود و با سرد شدن بطور موقت غلیظ میشود. اما این عامل موقتی و گذرا است.
2.ذات عسل
بعضی عسل ها ذاتا غلیظ و یا ذاتا رقیق هستند، مانند عسل های مرکبات که غلظت کمتری نسبت به عسل کنار یا گون دارند.
​​​​​​​حال به بخش بعد برویم تا بدانیم علت این غلظت ذاتی و عدم غلظت عسل چیست؟ با ما همراه باشید.

علت غلظت ذاتی عسل چیست؟

مهمترین عامل تعیین کننده ویسکوزیته عسل یا همان غلظت یا گرانوی عسل رطوبت داخل عسل است.
باید خدمت شما مشتریان عزیز زنبورداری علی بابا عرض کنم که عسل هم مانند اکثر مواد غذایی دیگر دارای آب است،  یا به تعبیر دیگر  عسل دارای رطوبت است.
 بطور کلی عسل غلیظ رطوبتی در حدود 10 درصد یا کمتر دارد و در مقابل عسل رقیق رطوبتی در حدود 20 درصد دارد!
 حال شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چرا رطوبت بعضی عسل ها بالاتر است؟
​​​​​​​رطوبت هر چه کمتر باشد ویسکوزیته عسل بالاتر است، به بخش بعد برویم تا در این مورد بیشتر بخوانیم.

چرا بعضی عسل ها رطوبت بالاتری دارند؟

رطوبت در عسل به دو عامل مهم بستگی دارد:
عامل اول:
منطقه برداشت عسل عامل مهمی در غلظت یا عدم غلظت عسل یا به عبارتی ویسکوزیته عسل است.
به طور مثال عسلی که در مناطق مرطوب مانند شمال کشور برداشت می‌شوند غلظت کمتری نسبت به عسلی که در نواحی خشک مثلا  استان فارس یا استان اصفهان برداشت می‌شوند دارد.
عامل دوم:
نوع گیاه یا گلی که زنبور از آن تغذیه می‌کند، رابطه مستقیمی با ویسکوزیته و یا غلظت عسل دارد.
به عنوان مثال غلظت عسل مرکبات یا بهارنارنج نسبت به غلظت عسل زول یا عسل کنار خیلی کمتر است.
عامل سوم:

سومین عامل تاثیر گذار بر غلظت عسل که توجه کمتری به آن میشود، نوع نژاد زنبور عسل است. بعضی از نژادهای زنبور علس با ویسکوزیته بالاتری تولید میکنند و بعضی از نژاد ها عسل رقیق تری را میسازند.

​​برای خرید عسل، عسل غلیظ بخریم یا عسل رقیق؟

در کل نمیتوان گفت که کدام نوع عسل مرغوب تر است! عسلی که غلیظ تر است آب کمتری در خود دارد و عسلی که رقیق تر است آب بیشتری دارد. ولی در نظرسنجی که ما در پیج اینستاگرام عسل علی بابا انجام دادیم, اکثریت عسل غلیظ را بیشتر پسندیدند.
باید این را بدانیم که عسلی که آب بیشتری دارد معمولا از عسلی که آب کمتری دارد زودتر رس میبندد.
هر دو نوع عسل خواص و ویژگی های مخصوص به خود را دارند و از نظر ما هر دو نوع مورد تایید هستند.

چه نوع عسلی برای ترکیب با ژل رویال مناسب تر است؟​​​​​​​

دوستان و همراهان عزیز زنبورداری علی بابا توجه داشته باشند که یکی از نکاتی که برای لیوفیلیزه کردن ژل رویال (ترکیب ژل رویال با عسل برای نگهداری در خارج فریزر) باید توجه داشت این است که عسل باید درصد رطوبت پایینی داشته باشد و از ویسکوزیته خوبی برخوردار باشد، یعنی غلظت عسل بالا باشد.
 بطور کلی عسل هایی با رطوبت بالا برای نگهداری ژل رویال در خود مناسب نیستند.
همانطور که در مقاله مربوط به ژل رویال ذکر کردیم: ژل رویال به دو شکل عمده نگهداری شده و خواصش حفظ میشود.
شکل اول: نگهداری در دمای فریزر
شکل دوم: مخلوط کردن عسل با ژل رویال به نسبت یک به چهار, یعنی ده گرم ژل رویال در چهل گرم عسل طبیعی
همانطور که اشاره شد ژل رویال باید با عسلی ترکیب شود که رطوبت پایین و ویسکوزیته بالا دارد.

list item image

خرید عسل طبیعی

برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید

list item image

خرید عسل طبیعی

برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید

چگونه عسل را رقیق کنیم؟

بعضی افراد برای تهیه شربت عسل آن را رقیق میکنند تا راحت تر در طی روز از عسل استفاده کنند.
رقیق کردن عسل با آب کار ساده ای است که نیاز به توضیح ندارد ولی باید نکاتی را در نظر داشت.
حال سوال این است که آیا عسل را میتوان با آب رقیق کرد؟
پاسخ ما به شما این است که بله عسل را میتوان با آب رقیق کرد ولی 3 نکته را باید در این مورد در نظر داشته باشید:
1. شربت عسل باید روزانه تهیه شود زیرا مخلوط شدن آب و عسل میتواند در مدت طولانی باعث تخمیر و فاسد شدن عسل بشود.
به هیچ عنوان شربت عسل را نگهداری نکنید حتی در یخچال.
ما در مقاله ای با نام فاسد شدن عسل بطور کامل به این موضوع پرداخته ایم.
پس توجه داشته باشید که سریعا شربت عسل را استفاده کرده و آن را روزانه تهیه کنید.
2.آبی که برای تهیه شربت عسل استفاده می‌کنید حدالامکان آب جوشیده و سرد شده باشد که کمترین میزان باکتری را در خود داشته باشد، آب لوله میتواند عسل را آلوده کند.
3.حد الامکان از عسل هایی که بطور طبیعی رقیق هستند استفاده کنید تا به این شکل آب کمتری را به عسل اضافه کنید.

list item image

خرید عسل طبیعی

برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید

سبد خرید

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش