Alibaba Honey
زنبورداری علی بابا
سلام و درود به مجله علمی زنبورداری علی بابا خوش آمدید، در این مقاله میخواهیم به دلیل کف کردن عسل و علت کف روی عسل طبیعی بپردازیم و ببینیم این نوع کف در عسل امری طبیعی است یا نه؟ با ما همراه باشید.
کف کردن عسل که به آن فوم عسل نیز میگویند علت های مختلفی دارد که برخی از آنها طبیعی بوده و به هیچ عنوان جای نگرانی ندارد و نیز برخی عوامل امری غیر طبیعی است که ما در اینجا بطور کامل به آن میپردازیم.
به طور کلی این نوع کف در هنگام ریختن عسل در ظرف رخ میدهد و تقریبا 90 درصد کف روی عسل طبیعی بخاطر جابه جایی عسل و ریختن آن در ظرف رخ میدهد. این نوع کف مانند حباب های بسیار بسیار ریز که بصورت کف سفید عموما در گوشه و کنار ظرف دیده میشود مشاهده میشود و این نوع کف روی عسل امری کاملا طبیعی بوده و برای سلامتی شما مشکلی ایجاد نمیکند.
ماده ای به نام ساپونین در شهد بسیاری از گیاهان وجود دارد که خواص بسیار زیادی نیز دارند. این ماده در بعضی گیاهان کمتر و در بعضی گیاهان بیشتر دیده میشود، زنبور عسل شهد این گیاهان را که حاوی ساپونین است با خود به داخل کندو حمل میکند.
ساپونین ها دارای اثرات دارویی زیادی هستند. ساپونین ها به طور طبیعی کف میکنند و در عسل های ویژه ای مانند عسل گارچی، عسل کنار و عسل خار شتر دیده میشوند.
عسل هایی که نام بردیم دارای مقادیر بیشتری ساپونین هستند و در هنگامی که تازه برداشت میشوند کف فراوان میکنند.
این ماده همان ماده ای است که باعث کف کردن سفیده تخم مرغ نیز میشود.
خرید عسل طبیعی
برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید
عسل ماده ای است که در شرایط نگهداری مطلوب میتواند تا سالها فاسد نشود ولی حتی این ماده هم میتواند در صورت مخلوط شدن با بعضی چیزها پس از مدتی فاسد شود.
یکی از چیزهایی که میتواند عسل را تخمیر کند وجود آب در عسل است. آب میتواند شامل باکتری هایی باشد که منجر به فساد عسل میشود.
عسل فاسد شده هم میتواند کف کند اما راه تشخیص آن چیست؟
عسل فاسد شده دارای طعم ترش و زننده ای است که به هیچ عنوان نمیتوان آن را مصرف کرد.
پس اگر کف بر روی عسل مشاهده کردید و عسل طعم ترشی نداشت آن کف یا حاصل تکان خوردن و جابجایی عسل است و یا حاصل وجود ساپونین در عسل است که در بالا در مورد آن توضیح داده ایم.
طعم عسل تخمیر شده و فاسد به هیچ عنوان قابل تحمل نبوده و به آسانی از عسل سالم قابل تشخیص است.
همانطور که میدانید عسل ماده ای چسبنده و غلیظ است و کف روی عسل شاید حتی تا یک سال هم از بین نرود، زیرا این حباب های ریز هوا خاصیت کشسانی داشته و به این راحتی از بین نمیروند، البته ما در این پاراگراف در مورد کف طبیعی عسل که ناشی از ساپونین یا جابه جایی عسل است صحبت میکنیم. پس این نوع کف به این آسانی ها از بین نمیرود و در پاراگراف بعدی روش هایی برای از بین بردن کف روی عسل به شما پیشنهاد میکنیم.
کف روی عسل هیچ مشکلی برای سلامتی شما ایجاد نمیکند ولی اگر حساس هستید میتوانید از روش های زیر کمک بگیرید:
شما میتوانید با یک قاشق تمیز کف روی عسل را جمع کنید. بعتر است بعد از ظرف کردن عسل به مدت چند روز به آن فرصت بدهید تا حباب های عسل در بالای ظرف جمع شده و سپس این کار را انجام دهید.
راه دوم استفاده از نایلون تمیز است. اگر کف عسل زیاد است میتوانید یک نایلون یا پلاستیک تمیز را بر روی سطح عسل پهن کرده و پس از 2 یا 3 دقیقه آن را جمع کنید. در این هنگام خواهید دید که کف روی عسل به سطح نایلون میچسبد.
خرید عسل طبیعی
برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید