عسلهای علی بابا حاصل زحمات زنبوردارانی با تجربه است، که بکرترین محصولات را از دامنههای زاگرس و دشت های جنوب ایران به منزل شما میآورند
تمامی محصولات ارگانیک، حاصل تغذیه زنبورها از شهد گیاهان وحشی بوده و دارای برگه آزمایش معتبر هستند
ارسال روزانه عسل طبیعی به سراسر ایران با پست پیشتاز، امکان تسویه درب منزل با کارتخوان برای تهران
ارسال فوری با اسنپ و تپسی برای تهران و استان البرز
سلام به مجله علمی زنبورداری علی بابا خوش آمدید، اخیرا در فضای مجازی چیزهای زیادی درباره مضرات نبات و بلانکیت شنیدهایم که شاید شما هم بخواهید درباره نبات و بلانکیت بیشتر بدانید، ما در این مقاله سعی داریم مضرات نبات و بلانکیت را برای شما توضیح دهیم و ببینیم بلانکیت به غیر از نبات در چه چیزهای دیگری نیز وجود دارد و برای سلامتی ما چه مضراتی دارد، با ما همراه باشید.
اگر بخواهیم تاریخچه نبات را بدانیم باید با تاریخچه شکر آشنا بشویم. شاید تصور کنید که شکر اولین بار پس از کشف جهان جدید(قاره آمریکا) به جهان معرفی شد ولی این نکته را بدانید که تحقیقات نشان میدهند که شکر برای اولین بار در کشور هند به عنوان شیرین کننده مورد استفاده قرار گرفتهاست. در 510 سال قبل از میلاد مسیح پادشاه ایران داریوش با هدف کشورگشایی به سمت هند رفت و با فتح کردن آن سرزمین با گیاهی آشنا شد که امروزه به نیشکر شهرت دارد. پادشاه داریوش دریافت که آنها از شکر بجای عسل به عنوان شیرین کننده استفاده میکنند. البته استفاده از شکر بسیار محدود بوده و پس از کشف قاره امریکا استفاده از شکر در جهان باب شد و در زمان های قدیم شکر ماده گران قیمتی بوده و تنها ثروتمندان از آن استفاده میکردند.
نبات نیز مانند شکر در کشور ما ایران از زمان های قدیم تولید میشده و وجود داشته است طوری که نظامی شاعر بزرگ قرن 6 هجری میفرماید:
تو را رخ چون گل و لب چون نبات است
غلط گفتم لبت آب حیات است
همچنین سعدی میفرماید:
وقتی به قهر گوی که صد کوزه ٔ نبات
گه گه چنان به کار نیاید که حنظلی
پس نتیجه میگیریم که استفاده از نبات از قدیم الایام در کشور ما ایران باب بوده و ایرانیان با طرز تهیه نبات از قدیم الایام آشنا بوده اند.
برای تهیه نبات یک محلول اشباع شده قندی با آب جوش تهیه کرده و در آن نخ یا چوب نازک آویزان میکنند. بلورهای قند بر روی نخ یا چوب نازک تشکیل شده و بدین صورت نبات تهیه شده و در بازار به فروش میرسد. گاهی هم افزودنی هایی مانند زعفران و گیاهان دارویی دیگر به آن اضافه میکنند. نکته ای که ما میخواهیم در این مقاله به آن بپردازیم استفاده از ماده ای بنام بلانکیت در نبات است که در نبات های کارخانه ای از آن به عنوان رنگبری یا سفید کننده استفاده میکنند که برای سلامتی ما زیان بار است.
بلانکیت ترکیبی گوگردی است که از آن در صنایع مختلف برای رنگبری استفاده میشود.
سدیم دی تیونیت به انگلیسی Sodium dithionite یا بلانکیت با نام دیگر جوهر قند با فرمول شیمیایی Na۲S۲O۴ یک ترکیب شیمیایی است که از آن برای درخشان کردن انواع نبات مخصوصا نبات سفید، شکر پنیر و حتی قندهای کارخانهای استفاده میکنند.
مقدار کم بلانکیت معمولا توسط بدن انسان تحمل میشود که در قندهای کارخانهای این میزان کمتر است ولی در نبات های کارخانه ای بخاطر اینکه به آن درخشندگی و زیبایی بدهند به مقداری که برای بدن قابل تحمل نیست بکار میرود.
شکل ظاهری این ترکیب، پودر کریستالی سفید مایل به خاکستری است که این ترکیب گوگردی به عنوان رنگ بر یا سفیدکننده کاربرد دارد.
از بلانکیت به عنوان رنگبر در صنایع مختلف استفاده میشود و به عنوان مثال از آن برای حذف جوهر از روی کاغذ باطله و خمیر کاغذ و در کارخانه جات ساخت دستمال کاغذی استفاده میشود.
جالب است بدانید در ایران بعضی از نانوایی ها از بلانکیت به عنوان تخمیر زود هنگام خمیر نان استفاده میکنند که استفاده از آن غیر قانونی بوده و پیگرد قانونی دارد.
آیا میدانید بلانکیت یک ماده شیمیایی بوده و برای سلامتی انسان مضر است. میزان مصرف مجاز بلانکیت در مواد غذائی باید کمتر از ۱۰ میلیگرم در لیتر باشد ولی مقادیر بیشتر آن سرطانزا است و میتواند باعث بوجود آمدن انواع سرطانهای معده و معده درد، روده، مری و حتی سرطان کبد شود.
همچنین وجود بلانکیت در نبات یا نان پرزهای معده و روده را از بین میبرد.
از این جهت بلانکیت برای سلامتی مضر است و بهتر است از مواد غذایی حاوی بلانکیت استفاده نکنیم.
اگرچه استفاده از نبات در طب سنتی توصیه شده است ولی علم امروز استفاده از مواد قندی مانند نبات، نوشابه، قند و شکر و سایر مواد قندی را برای سلامتی زیان بار و مضر میداند.
مضرات نبات فقط بخاطر احتمال وجود بلانکیت در آن محدود نمیشود و حتی اگر نبات بشکل کاملا سنتی نیز تهیه شود، دارای مقادیر فراوانی قند است.
همانطور که میدانیم مصرف هر نوع قند و شکر برای سلامتی بسیار زیان بار است.
مصرف قند و شکر ریسک ابتلا به سرطان را بالا برده و باعث چاقی مفرط میشود.
بالا بردن مقاومت بدن به انسولین و در نهایت بیماری دیابت نوع 1 و 2 از دیگر مضرات نبات و محصولات قندی است.
همچنین از دیگر مضرات نبات میتوان به آلزایمر در دوران پیری و همچنین پیری زود رس اشاره کرد.
یکی از بهترین جایگزین ها برای قند و شکر یا نبات، عسل طبیعی است. عسل طبیعی نه تنها برای سلامتی شما زیان بار نیست بلکه مصرف روزانه عسل برای سلامتی شما بسیار مفید است.
با مصرف عسل طبیعی بجای نبات، هم از مضرات نبات و مواد قندی ایمن میمانید و هم از خواص عسل طبیعی بهره مند شده و سلامتی خود را تضمین میکنید.
سعی کنید عسل را از جای معتبر تهیه کنید، عسل غیر طبیعی نه تنها برای شما مفید نیست، بلکه برای شما میتواند بسیار مضر نیز باشد.
زنبورداری علی بابا یکی از تولید کنندگان عسل در کشور بوده و عسل طبیعی و خام را در اختیار شما قرار میدهد.
استفاده از عسل طبیعی بجای شکر و نبات عمر شما را طولانی کرده و سلامت شما را تضمین میکند.