۰
عسل علی بابا صفحه اصلی

​​Alibaba Honey

زنبورداری علی بابا​​​​​​​​​​​​​​

برای ورم نیش زنبوری چه کنیم؟

درمان فوری نیش زنبور عسل

سلام, به مجله زنبورداری علی بابا خوش آمدید.
در این مقاله میخواهیم به راه های درمان ورم نیش زنبور عسل در منزل بپردازیم.
و بدانیم برای ورم نیش زنبوری چه کنیم؟
​​​​​​​ البته درمان ورم نیش زنبور عسل راهکار‌های فراوانی دارد ولی ما در این مقاله سعی کرده ایم, بهترین و سریع ترین راه را برای درمان فوری نیش زنبور عسل در خانه را بکار ببریم.

درمان ورم نیش زنبور

درمان ورم نیش زنبور عسل فوری فقط در سه مرحله

​ مرحله اول حذف نیش : زمانی که انسان توسط زنبور عسل گزیده میشود، نیش به همراه بخشی از متعلقات شکم زنبور که غده در آن وجود دارد، به سطح پوست میچسبد و پوست ورم می‌کند.
 اول از همه هر چه سریع تر نیش را از سطح پوست بیرون بکشید.
توجه داشته باشید که نیش را با دو انگشت فشار ندهید! این کار باعث خالی شدن زهر از کیسه زهر در پوست و بافت های بدن شخص نیش خورده میشود. بهتر است از یک موچین برای این کار استفاده کنید.

 مرحله دوم, سرد کردن محل نیش : محل ورم نیش زنبور را بوسیله کمپرس یخ سرد کنید، اگر یخ در دسترس نبود شما میتوانیداز اسپری خنک کننده یا الکل نیز استفاده کنید.

 مرحله سوم و آخر, گذاشتن ضماد : ضماد های زیادی برای این کار توصیه میشود و هیچکدام منبع علمی ندارد، بهتر است برای درمان ورم نیش زنبور عسل وقت خود را با این گونه ضماد ها مانند: پوست موز, پوست نارنگی, عسل, قرص آسپرین پودر شده و غیره... تلف نکنید!
​​​​​​​چون اینها هیچ اثری برای درمان ورم نیش زنبور ندارند.
شما میتوانید پس از سرد کردن محل نیش, برای درمان ورم نیش زنبور یکی از این سه ضماد را در محل نیش قرار دهید:

 پیاز , یک برش پیاز را در محل گزیدگی بگذارید و اگر میتوانید آن را با یک پارچه به سطح پوست ببندید، پیاز خاصیت قلیایی داشته و پس از 15 تا 20 دقیقه تاثیر بسزایی در بهبود ورم نیش زنبور میگذارد.

 جوش شیرین ، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را با آب مخلوط کرده و به شکل خمیر در بیاورید، خمیر را روی محل ورم نیش زنبور گذاشته و 15 تا 20 دقیقه به آن فرصت دهید, جوش شیرین خاصیت قلیایی داشته و تاثیر بسزایی بر بهبود ورم نیش زنبور می‌گذارد.

 پماد ضد حساسیت : اگر داروخانه در دسترس بود, یک عدد پماد بتامتازون 0/1 درصد تهیه کرده و اندازه یک نخود بر روی محل نیش قرار دهید, بهترین تاثیر در نیش خوردگی را همین پماد بتامتازون میگذارد.
​​​​​​​
​​​​​​​مواردی که ذکر شد برای درمان ورم نیش زنبور عسل در افرادی است که به نیش حساسیت ندارند، در صورت داشتن حساسیت به پزشک مراجعه کنید.
همچنین مکیدن  زهر توسط دهان  کاری اشتباه است، با این کار شما زهر را وارد دهان خود کرده و اگر به نیش حساسیت داشته باشید, میتواند بسیار خطرناک باشد، چون زهر از راه دهان به سرعت جذب میشود.
​​​​​​​ به جای این کار بهتر است راه درمان ورم نیش زنبور عسل که در بالا به آن اشاره شد را به کار بگیرید.

ورم نیش زنبور

 افراد حساس به نیش زنبور عسل 

این مبحث توسط یک دانشمند آلمانی بنام مولر مرور شد.
 نیش زنبورهای عسل برای افراد دارای آلرژی، بطور ویژه ای خطرناک است، مواردی که در بالا ذکر شد برای افراد عادی و همچنین برای افرادی است که به نیش زنبور حساسیت ندارند.
 جالب است بدانید که در حدود یک تا پنج درصد مردمان جهان نسبت به نیش زنبور عسل یا دیگر حشرات مانند زنبور قرمز, حساسیت دارند.
 درجه های مختلفی از این نوع حساسیت وجود دارد و در موارد نادر یک نیش زنبور میتواند فرد را به سمت مرگ هدایت کند. در کشور سوییس هر سال یک نفر بر اثر نیش زنبور فوت میکند.
 زنبورداران بیشتر در معرض نیش زنبور عسل هستند ولی این نکته را بدانید که میزان حساسیت به زهر زنبور عسل برای کسانی که در معرض نیش زنبور هستند، کمتر است.
این به این معنی است که زنبوردارانی که سالیانه بیش از 200 نیش زنبور عسل دریافت میکند هرگز دچار آلرژی نمیشوند.

 علائم افراد حساس به نیش زنبور عسل:

 واکنش شدید نقطه ای
: بعد از نیش یک نقطه قرمز بر روی پوست بطور موضعی باقی نمیماند بلکه به زودی گسترش پیدا میکند، ورم نیش زنبور بسیار دردناک است.

  واکنش حساسیت زای عمومی : اولین علائم در کمتر از یک دقیقه پس از نیش خوردن بروز میکند.
لرزش، استفراغ و حالت تهوع و تنگی نفس از علائم حاد افراد حساس به نیش زنبور عسل است.
علائم دیگری مانند: قرمزی, ورم و سوزش و خارش محل گزیدگی است و جالب است بدانید نیش در هر نقطه از بدن که باشد، میتواند با ورم شدید صورت همراه باشد (مانند تصویر بالا)
در بدترین حالت حتی میتواند خونریزی داخلی صورت گیرد، که منجر به شوک آنافیلاکسی میشود.
در چنین شرایطی حتما به نزدیکترین کلینیک پزشکی مراجعه کنید.

 کدام افراد بیشتر در معرض خطر هستند؟
 بطور کلی نیش زنبور عسل برای افرادی که به آن حساسیت ندارند, خطرناک نیست, ولی بعضی افراد که در ذیل به آنها اشاره میشود، بیشتر در معرض خطر هستند:

کودکان زیر پنج سال
افرادی دچار عفونت های حاد و مزمن
مبتلایان به دیابت نوع یک
سرطان های حاد
افراد مبتلا به هپاتیت و بیماری های کبد
افراد دارای نارسایی تنفسی
افرادی که نارسایی کلیه دارند
​​​​​​​بیماران قلبی
​​​​​​​توجه داشته باشید، درمان ورم نیش زنبور عسل که در بالا به آن اشاره شد، برای افرادی است که به نیش حساسیت ندارند. در موارد حاد و داشتن آلرژی حتما به پزشک مراجعه کنید.

اقدامات اورژانسی برای افراد حساس به نیش زنبور

همانطور که گفته شد یک تا پنج درصد مردم جهان به نیش زنبور حساسیت دارند که باید اقدامات اورژانسی برای این افراد صورت گرفته و برای درمان ورم نیش زنبور اقدامات فوری انجام دهند.
 اگر شما جزو این افراد هستید باید قبل از رفتن به گردش و تفریح در طبیعت حتما داروهای تجویز شده برای افراد حساس به نیش زنبور را برای درمان ورم نیش زنبور عسل تهیه کرده باشید و همراه خود داشته باشید.

مرحله اول: آماده کردن آمپول قابل تزریق آدرنالین (مانند EpiPen) که اگر واکنش عمومی مثل سرخی، برافروختگی، لرزیدن، استفراغ، حالت تهوع و تنگی نفس رخ داد، آمپول را بصورت تزریق عظلانی یا زیرپوستی تزریق کنید.


 مرحله دوم: تماس با پزشک اورژانس، بعد از فروکش کردن علائم ظاهری، برای جلوگیری کردن از عوارض بعدی، که میتواند خیلی مرگ آور هم باشد با پزشک اورژانس تماس بگیرید.

 مرحله سوم: خواباندن بیمار نیش خورده، بیمار باید روی سطح صاف دراز بکشد، سعی کنید او را گرم کنید، اگر ضربان قلب یا تنفس متوقف شود، تنفس دهان به دهان و شوک قلبی باید بوسیله افراد با تجربه انجام شود، تا پزشک اورژانس برسد.

list item image

صفحه اصلی فروشگاه

برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید

سبد خرید

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش