Alibaba Honey
زنبورداری علی بابا
با سلام به مجله زنبورداری علی بابا خوش آمدید. در این مقاله میخواهیم به بحث غلظت عسل ها بپردازیم و بدانیم که چرا غلظت عسل ها با هم متفاوت است و اینکه عسل با غلظت بالا مرغوب تر است یا با غلظت پایین؟
بطور کلی غلظت عسل به دو عامل بستگی دارد:
عامل اول: دمای محیطی که عسل در آن قرار دارد
این یعنی عسل با گرم شدن بطور موقت رقیق میشود و با سرد شدن بطور موقت غلیظ میشود. اما این عامل موقتی و گذرا است
عامل دوم: عامل مهمتر ذات عسل میباشد, بعضی عسل ها ذاتا غلیظ و یا ذاتا رقیق هستند, مانند عسل های مرکبات که غلظت کمتری نسبت به عسل کنار یا گون دارند.حال به بخش بعد برویم تا بدانیم علت این غلظت ذاتی و عدم غلظت عسل چیست؟
مهمترین عامل تعیین کننده ویسکوزیته عسل یا همان غلظت و گرانوی عسل رطوبت داخل عسل میباشد. باید خدمت شما مشتریان عزیز زنبورداری علی بابا عرض کنم که عسل هم مانند اکثر مواد غذایی دیگر دارای آب است, یا به تعبیر دیگر عسل دارای رطوبت است.
بطور کلی عسل غلیظ رطوبتی در حدود 10 درصد یا کمتر دارد و در مقابل عسل رقیق رطوبتی در حدود 20 درصد دارد!
حال شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چرا رطوبت بعضی عسل ها بالاتر است؟
به بخش بعد برویم تا در این مورد بیشتر بخوانیم.
رطوبت در عسل به دو عامل مهم بستگی دارد:
عامل اول: منطقه برداشت عسل عامل مهمی در غلظت یا عدم غلظت عسل است. به طور مثال عسلی که در مناطق مرطوب مانند شمال کشور برداشت میشوند, غلظت کمتری نسبت به عسلی که در نواحی خشک مثلا استان فارس یا استان اصفهان برداشت میشوند دارد.
عامل دوم: نوع گیاه یا گلی که زنبور از آن تغذیه میکند, رابطه مستقیمی با ویسکوزیته و غلظت عسل دارد.
به عنوان مثال غلظت عسل مرکبات یا بهارنارنج نسبت به غلظت عسل زول یا عسل کنار کمتر است.
در کل نمیتوان گفت که کدام نوع عسل مرغوب تر است! عسلی که غلیظ تر است آب کمتری در خود دارد و عسلی که رقیق تر است آب بیشتری دارد. ولی در نظرسنجی که ما در پیج اینستاگرام عسل علی بابا انجام دادیم, اکثریت عسل غلیظ را بیشتر پسندیدند.
باید این را بدانیم که عسلی که آب بیشتری دارد معمولا از عسلی که آب کمتری دارد زودتر رس میبندد.
هر دو نوع عسل خواص و ویژگی های مخصوص به خود را دارند و از نظر ما هر دو نوع مورد تایید هستند.
پاسخ این است که به هیچ عنوان نمیتوان به عسل آب اضافه کرد.
همانطور که میدانید عسل جزء معدود ماده های غذایی است که فاسد نمیشود ولی اگر به عسل آب اضافه کنید و یا اینکه قاشق خیس را داخل عسل ببرید, عسل میتواند توسط باکتری های موجود در آب تخمیر شده و فاسد شود. بله عسل جزو خوراکی هایی است که فاسد نمیشود ولی بستگی به نوع نگهداری نیز دارد.
حال از این جهت خیال شما را راحت کنیم که به عسل نمیتوان آب اضافه کرد چون عسل بعد از مدت کوتاهی فاسد میشود و دیگر قابل استفاده نیست!
دوستان و همراهان عزیز زنبورداری علی بابا توجه داشته باشند که یکی از نکاتی که برای لیوفیلیزه کردن ژل رویال (ترکیب ژل رویال با عسل برای نگهداری در خارج فریزر) باید توجه داشت این است که عسل باید درصد رطوبت پایینی داشته باشد و از ویسکوزیته خوبی برخوردار باشد, یعنی غلظت عسل بالا باشد.
بطور کلی عسل هایی با رطوبت بالا برای نگهداری ژل رویال در خود مناسب نیستند. همانطور که در مقاله مربوط به ژل رویال ذکر کردیم: ژل رویال به دو شکل عمده نگهداری شده و خواصش حفظ میشود.
شکل اول: نگهداری در دمای فریزر
شکل دوم: مخلوط کردن عسل با ژل رویال به نسبت یک به چهار, یعنی ده گرم ژل رویال در چهل گرم عسل طبیعی
همانطور که اشاره شد ژل رویال باید با عسلی ترکیب شود که رطوبت پایین و ویسکوزیته بالا دارد.
صفحه اصلی فروشگاه
برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید