۰
عسل علی بابا صفحه اصلی

​​Alibaba Honey

زنبورداری علی بابا​​​​​​​​​​​​​​

عسل و چای داغ مفید یا مضر؟

عسل و چای داغ

برای آگاهی بیشتر درباره عسل و چای داغ کلیپ زیر را ببینید

سلام، به مجله علمی زنبورداری علی بابا خوش آمدید، حتما شما هم در مورد مضرات عسل و مایعات داغ چیزهایی شنیده اید.
ما در این مقاله میخواهیم به مضرات عسل و چای داغ بپردازیم.
​​​​​​​بطور کلی باید گفت مخلوط کردن عسل با هر چیز داغ میتواند ریسک تولید هیدروکسی متیل فورفورال را در عسل بالا ببرد  که این ماده میتواند برای انسان زیان بار باشد. این ماده را به اختصار HMF می‌نامند. با ما همراه باشید.

هیدروکسی متیل فورفورال با نام لاتین «Hydroxymethylfurfural» به اختصار HMF ماده ای است که با حرارت دادن بعضی از اشکال قند‌ها مخصوصا فروکتوز بوجود می‌آید.
این ماده به عنوان یکی از شاخص های کیفیت در عسل و سایر مواد غذایی حاوی کربوهیدرات‌ها است.
نکته مهم اینجاست که: نه تنها در عسل و چای داغ،  بلکه این ماده در سایر مواد غذایی حاوی قند ها مانند: میوه های خشک شده یا آب میوه های شرکتی، غلات صبحانه، انواع مربا، انواع شربت‌ها، کمپوت‌ها و سایر محصولات قندی فرآوری شده می تواند به وجود بیاید.

با افزایش دمای عسل به بالای 40 درجه سلسیوس، نرخ تولید ماده سمی هیدروکسی متیل فورفورال بالا می‌رود.
هرچه شدت دما و مدت زمان دما دهی بیشتر شود قطعا تولید HMF در آن ماده بیشتر می شود.
بطور واضح تر در دمای 80 درجه سانتی گراد نرخ تولید ماده هیدروکسی متیل فورفورال سه برابر نرخ تولید همین ماده در دمای 60 درجه است. البته که میزان تولید هیدروکسی متیل فورفورال به شرایط اسیدی، فعالیت آبی، ترکیب قندی و PH عسل نیز بستگی دارد.​​​​​​​

هیدروکسی متیل فورفورال چیست؟

در خصوص مضرات و سرطان‌زا بودن این ماده یافته های متناقضی توسط محققان بیان شده است، اما برسی‌ها نشان داده که مقدار زیاد این ماده می تواند بر روی کلیه‌ها, چشم ها, مثانه و کبد می تواند اثرات سوء داشته باشد.
همچنین مقدار کم HMF تاثیری بر سلامتی انسان ندارد.

آیا هیدروکسی متیل فورفورال خطرناک است؟

بطور کلی عسل نباید در هیچ شرایطی گرم شود زیرا عسل سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی ضروری است، اما مخلوط کردن عسل با چای داغ و یا آب داغ اثر بخشی آن را کاهش داده و پروبیوتیک های عسل را از بین میبرد، از آن مهمتر داغ شدن عسل میتواند باعث تولید سم هیدروکسی متیل فورفورال شود که برای سلامتی زیان بار است.

آیا عسل و چای داغ خطرناک است؟

دو عامل بصورت جداگانه می تواند این ماده را در عسل به وجود بیاورد.

عامل اول: مدت زمان حرارت دادن
عامل دوم: مقدار حرارت
​​​​​​​
دما و زمان فرآیند حرارتی، هر یک بصورت جداگانه می توانند بر روی تولید HMF در عسل اثر بگذارند.​​​​​​​

عوامل موثر بر تولید اچ ام اف چیست؟

به آن دسته از کسانی که عادت دارند عسل و چای داغ میل کنند باید عرض کنیم که:
بخاطر این که, «زمان کافی» برای تولید هیدروکسی متیل فورفورال در عسل و چای داغ وجود ندارد، اینجا فاکتور زمان به خودی خود حذف می شود, چون تولید این ماده نیازمند زمان است.
مساله دوم این که ما باید فاکتور اصلی یعنی «حرارت» را نیز در نظر بگیریم. بخاطر این موضوع ما باید حد المقدور عسل را زمانی به چای اضافه کنیم که دمای چای پایین تر آمده باشد، به شکلی که اگر به آن دست بزنیم، دست را نسوزاند.
با این کار هم فاکتور «دمای زیاد» را حذف کردیم و هم فاکتور «مدت زمان دما دادن عسل» را کاهش داده‌ایم.
اگر به این صورت عسل را به چای اضافه کنیم، نه تنها احتمال تولید هیدروکسی متیل فورفورال به صفر می‌رسد، بلکه از فواید نوشیدن چای با عسل، به جای نوشیدن چای با قند و شکر مصنوعی، بهرمند شده و تاثیرات آن را در گذر زمان متوجه می شوید.​​​​​​​

بالاخره عسل و چای داغ بخوریم یا نه؟

list item image

خرید عسل طبیعی

برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید

list item image

خرید عسل طبیعی

برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید

سبد خرید

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش