آیا عسل طبیعی شکرک میزند؟

سلام, به مجله زنبورداری علی بابا خوش آمدید, در این مقاله میخواهیم پاسخ این سوالها را بدانیم:
 آیا عسل طبیعی شکرک میزند؟
 چرا عسل شکرک میزند؟
 آیا عسل شکرک زده تقلبی یا بی کیفیت است؟
 چرا بعضی فروشندگان عسل را حرارت میدهند؟
 چه عواملی باعث میشوند عسل زودتر رس ببندد؟
شکرک عسل را چگونه از بین ببریم؟
و اینکه, آیا عسل قندک زده هم به فروش میرسد؟
​​​​​​​

آیا عسل طبیعی شکرک میزند؟

عسل طبیعی یک محلول غلیظ و فوق اشباع از انواع قند ها است و بر خلاف تصور رایج عموم مردم , میتواند پس از برداشت از کندو, بسته به نوع شهد تغذیه شده توسط زنبور, از دو ماه تا حدودا 2 سال, شکرک بزند! البته شکرک زدن نام جالبی برای این فرایند نیست, بهتر است بگوییم: عسل کریستالیزه میشود یا اصطلاحا, رس میبندد.

چرا عسل طبیعی شکرک میزند؟

زنبور شهد گلها را تغذیه کرده و با افزودن آنزیم های گوارشی خود, آن را تغلیظ میکند, همچنین زنبور, عسلی که در حفره های کندو وجود دارد را دوباره مکیده و آن را غلیظ تر میکند, تا غذای غلیظ و همچنین کم حجم را برای زمستان خود ذخیره کند.
 به همین علت عسل یک محلول فوق اشباع از انواع قندها است.
 همانطور که میدانید, هر محلول اشباع شده قندی میتواند کرستالیزه و متبلور شود یا اصطلاحا, رس ببندد.

 آیا عسل شکرک زده تقلبی یا بی کیفیت است؟

خیر, قندک زدن یا قندک نزدن عسل دلیل بر  کیفیت یا عدم کیفیت عسل نیست, ما نمیتوانیم بگوییم: عسلی که قندک میزند بهتر است یا عسلی که قندک نمیزند بهتر است, هم عسل طبیعی و هم عسل تقلبی میتواند قندک بزند, چون هر دو مورد محلول هایی اشباع شده از قندها هستند, ولی بطور کلی عسل طبیعی بعد از مدتی میتواند قندک بزند. به همین دلیل است که بعضی فروشندگان عسل طبیعی را حرارت میدهند. 
 حرارت دادن باعث میشود که عسل قندک نزند.

چرا بعضی فروشندگان عسل طبیعی را حرارت میدهند؟

حرارت دادن عسل باعث میشود که عسل در آینده متبلور نشده و اصطلاحا شکرک نزند.
 حال چرا عسل را حرارت میدهند؟ به جهت اینکه تصور رایج عموم مردم این است که عسل طبیعی نباید قندک بزند و همچنین اکثرا عسلی را میپسندند که کریستالیزه نشده باشد.
 حرارت دادن عسل میتواند تا حدودی باعث تولید هیدروکسی متیل فورفورال  در عسل شود که برای سلامتی خوب نیست و همچنین حرارت دادن عسل میکرو ارگانیسم های طبیعی عسل را از بین میبرد.

آیا عسل طبیعی شکرک میزند؟

چه عواملی باعث میشود که عسل زودتر رس ببندد؟

دما: یکی از عواملی که باعث میشود عسل زودتر قندک بزند, دمای محیط است, عسل معمولا در دمای زیر 15 درجه زودتر متبلور میشود, بخاطر همین است که عسل را نباید در یخچال نگهداری کنیدو

زمان: زمان یک فاکتور مهم در رس بستن عسل است, متبلور شدن احتیاج به یک سیکل زمانی دارد تا این فرآیند شکل بگیرد.

نوع تغذیه زنبور: شهد بعضی گیاهان زودتر رس میبندد و شهد بعضی گیاهان دیرتر, مثلا عسل بهارنارنج در مدت کوتاهی میتواند رس ببندد ولی عسل کنار تا 3 سال شاید رس نبندد.

رطوبت داخل عسل: هر چه غلظت عسل بیشتر باشد, عسل میتواند دیرتر رس ببندد و هر چه آب عسل بیشتر باشد عسل زودتر قندک میزند, ما قبلا در مقاله ای به مبحث غلظت عسل پرداخته ایم.

شکرک عسل را چگونه از بین ببریم؟

در بالا خواندیم که عسل یک ماده فوق اشباع قندی است و اینکه عسل هم میتواند مانند شیره خرما یا شیره انگور قندک بزند, پس عسل قندک زده را مصرف کنید, حال اگر علاقه ای به مصرف عسل رس بسته ندارید, میتوانید آن را از بین برده و به حالت اولیه در بیاورید.
 راه حل ذوب کردن شکرک این است که شما عسل را داخل یک ظرف شیشه ای ریخته و آن را برای مدتی داخل آب  گرم با دمای حدودا  45 درجه بگذارید. پس از مدتی قندک عسل از بین رفته و عسل به حالت اولیه باز میگردد.
 توجه داشته باشید که حرارت آب زیاد نباشد زیرا باعث تولید هیدروکسی متیل فورفورال میشود که در مقاله چای داغ و عسل به آن اشاره کرده ایم, همچنین حرارت دادن باعث میشود, میکرو ارگانیسم های عسل از بین برود و عسل کمی خواص درمانی خود را از دست بدهد.

آیا عسل قندک زده هم به فروش میرسد؟

عسل قندک زده با نام های: عسل سفید, عسل خامه ای , عسل کرمی و یا عسل رس بسته در بازار فروخته میشود و طرفداران زیادی نیز دارد.
 بعضی عسل ها بسته به تغذیه زنبور, زودتر متبلور میشوند و به همان صورت رس بسته در بازار به فروش میرسند.
​​​​​​​ جالب است بدانید در کشور آلمان و بعضی کشورهای اروپایی عسل رس بسته طرفداران بیشتری دارد.

list item image

صفحه اصلی فروشگاه

برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید

سبد خرید

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش