عسلهای علی بابا حاصل زحمات زنبوردارانی با تجربه است، که بکرترین محصولات را از دامنههای زاگرس و دشت های جنوب ایران به منزل شما میآورند
تمامی محصولات ارگانیک، حاصل تغذیه زنبورها از شهد گیاهان وحشی بوده و دارای برگه آزمایش معتبر هستند
ارسال روزانه عسل طبیعی به سراسر ایران با پست پیشتاز، امکان تسویه درب منزل با کارتخوان برای تهران
ارسال فوری با اسنپ و تپسی برای تهران و استان البرز
نام دیگر دیاستاز، آلفا آمیلاز (Alpha-amylase یا α-Amylase) است. این آنزیم، نشاسته را به کربوهیدراتی مانند منوساکارید تبدیل میکند.
میزان دیاستاز در عسل طبیعی باید بالای عدد 8 باشد.
دیاستاز که به آن آمیلاز هم گفته میشود، آنزیم هضم کنندهای است که وظیفهی آن تجزیه نشاسته (کربوهیدراتهای بزرگ) به قندهای سادهای است که بدن ما قادر به هضم آنها است.
سلام به مجله علمی زنبورداری علی بابا خوش آمدید.
در این مقاله میخواهیم بدانیم دیاستاز عسل چیست؟ و آیا بالا بودن این آنزیم در عسل طبیعی برای سلامتی مفید است یا نه؟
در این بخش با ما همراه باشید تا علاوه بر آشنا شدن با دیاستاز عسل، با فواید آن نیز برای سلامتی انسان آشنا شوید.
دیاستاز یکی از مهمترین فاکتورهای مهم برگه آزمایش عسل است و بالا بودن میزان دیاستاز عسل نشانه این است که عسل را زنبور تولید کرده است.
زنبور عسل شهد گل ها را مکیده و در عسلدان خود ذخیره میکند، سپس در بدن خود مقداری آنزیم به شهد گل اضافه میکند.
آن آنزیم دیاستاز یا آلفا-آمیلاز نام دارد.
در حقیقت دیاستاز یک آنزیم است که از غدد زنبور عسل ترشح شده و در بزاق زنبور عسل وجود داشته و از این طریق وارد عسل میشود، البته شهد گیاهان نیز مقادیری آنزیم دیاستاز در خود دارد.
معمولا زنبور عسل، فرآوری عسل را با استفاده از سه نوع آنزیم عمده انجام میدهد.
این آنزیمها عبارتند از دیاستاز (آلفا آمیلاز)، اینورتاز و گلوکز اکسیداز که در بدن زنبور عسل تولید میشود.
به عبارت دیگر این آنزیمها باعث میشوند که شهد طی واکنشهایی تبدیل به عسل بشود. البته باید توجه داشت که خود شهد نیز دارای مقادیری دیاستاز هستند.
هرچه میزان دیاستاز در عسل بالاتر باشد، عسل مرغوب تر است.
بطور کلی حرارت دادن و نگهداری طولانی مدت عسل باعث کاهش فعالیت دیاستازی در عسل طبیعی میشود.
عسل خام و حرارت ندیده هم دیاستاز بالاتری دارد و هم میزان هیدروکسی متیل فورفورال که برای سلامتی زیان بار است در آن کمتر است.
بخاطر همین است که میگویند: خواص عسل خام نسبت به عسل حرارت دیده بالاتر است.
همیشه سعی کنید عسل را از جای معتبر تهیه کرده و اینکه سعی کنید عسل حرارت ندیده تهیه کنید.
بسیاری از فروشگاه ها عسلهای خود را حرارت میدهند و حرارت دادن باعث کاهش فعالیت دیاستازی عسل میشود.
آیا میدانید که بسیاری از فواید عسل در میزان دیاستاز آن نهفته است که در اینجا بطور خلاصه به آن اشاره میکنیم:
سلامت سیستم قلب و عروق و کاهش چربی خون
مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن و جلوگیری از پیری زودرس
تقویت قوای جنسی و جسمانی
تنظیم پروبیوتیک های دستگاه گوارش و جلوگیری از معده درد
تنظیم الکترولیت های بدن و جلوگیری از ورم بدن
کم کردن آنزیم های کبد و درمان کبد چرب
تقویت قوای عمومی بدن
و ده ها فایده دیگر که از حوصله این مقاله خارج است.
خرید عسل خام
برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید
خرید عسل خام
برای رفتن به صفحه اصلی فروشگاه وارد شوید